2.03.2021 г., 20:15 ч.

Светлина в тъмата 

  Поезия » Друга
481 0 0

Търсеха топлата, туптяща стряха.

Искрящи, плахи взираха се в мрака...

Слаби в студените отливи спяха.

Чакащи, утрешния драконов крясък...

 

Денем преливат с хладен отблясък.

Крилата слънчеви, огнено бягат

по бреговете - облачен пясък,

 

с безмълвен, жежък отплясък.

 

Летят, сребристи изгряват

в САМоразпалил се пламък.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??