27.11.2013 г., 16:09 ч.

Светът не се върти около мен 

  Поезия » Философска
985 0 5

Умрях ли за себе си, Боже, умрях ли

за всяка себичност и плътска мечта?

Талантите в мен до един разпилях ги,

подгонила вятър с измамни крила.

 

Единствено мъртъв от кръста се слиза,

погребвайки всеки суетен копнеж.

Назад е постлано с човешки капризи.

Напред ме очаква различен вървеж.

 

Пътека, в която не аз съм най-важна.

Не само за мене светът се върти.

Душата е толкова лесно продажна.

Измамно се радва на шепа трохи.

 

Светът се върти и за моите ближни.

И даже за тези, които не знам.

Поглеждам към кръста и май вече виждам

и ясно разбирам голготския план.

 

Ти слезе от кръста. Аз още се мъча

със Твойте пирони да разпна плътта.

Съзнавам, не мога, но вече се уча

и аз, като Теб, да помагам в беда.

© Ивелина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Интересна философия си изповядала в този стих! Аплодирам! Поздрави!
  • Хареса ми!
  • И се молим пред иконите ние - и се кръстим.
    И отричаме - че сме хитри, себични и властни.
    Ала пазим в душите си гвоздеи и тръсти -
    та щом дойде - отново ние да Го разпнем.....
  • Аплодирам! От все сърце!!!!!!!
  • Назад е постлано с човешки капризи.
    Напред ме очаква различен вървеж.
    Може би истината не е в двете крайности, а в баланса?!
    Поздрав!
Предложения
: ??:??