20.06.2023 г., 15:22 ч.

Светът ще е наш 

  Поезия
232 0 0

Живеехме с вярата, че светът ще е наш;

че ще излезем цели от неговата паст;

че времето ни принадлежи и ще го подчиним,

че няма да сме поредните, които превръща в дим.

 

Главата ни гордо изправена бдеше

за всяка опасност, която простреше

пътят ни верен, макар и суров.

Очаквахме с трепет свещения зов.

 

Но първият удар дойде неусетно,

уви, бяхме млади и твърде наивни.

След него и втори, и трети последва.

Ний кретахме вече. Без вяра и сили.

 

И все пак във нас не угасна простора,

дето гореше - искрата във взора…

 

Има време за всичко - за умора и бяг;

Аз все още вярвам, че светът ще е наш. 

© Капка Роса Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??