24.02.2019 г., 15:45 ч.

Свят 

  Поезия » Гражданска
434 1 1

В свят свободен аз живея,
но търгува свободата,
ако искам да успея,
трябва да платя цената.

 

Който в стока я превърна,
и парите пусна в Рая,
без дори да се обърна,
по рогата ще позная.

 

И до днеска му се кланят,
и държавите робуват,
и онези дето мамят,
умовете си слугуват.

© Рот Кив Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да! Ето осъзнал си го, знаеш го, но въпреки това продължаваш да живееш за пари, защото без пари нямало живот. Така ли е?
Предложения
: ??:??