Стиховете са като деца,
толкова са искрени и честни.
Говорят всякакви неща
и понякога са много смешни.
Те викат, плачат и кипят,
карат те дори да потрепериш.
И често чувствата пищят
щом себе си във тях намериш.
Създадени понякога във мъка,
лицето ти мокрее от сълзи.
Но болката забравяш я веднага
щом неизказаното в стиха се роди.
Стихът е смях и радост...
Създава свят в рими подреден.
Животът ти дори да бъде хаос-
от думите се чувстваш зареден.
И като децата ти ги възпитаваш,
стараееш се от себе си да им дадеш.
С тях радости и болка преживяваш,
щастливи мигове по мъничко крадеш.
© Теодора Атанасова Всички права запазени