Изплезиха езиците двуостри
"народни" дъщери и синове.
Пред избори не може да се пости!
За кокала е битката въобще.
Един през друг залагат си капани
в зениците със кървави следи.
Кой повече с лъжите си ще хване?...
За стръв се ползват всякакви лъжи.
"Гласувайте за нас, да ви оправим!"
Апелите им ехото ги носи.
Хората се чудят... Те не знаят...
Това не са ли полови въпроси?
Истината, като слънце скрита
зад облаци от празни обещания.
Наднича и не смее да попита
как се лекуват нейните страдания...
Цялата страна като дъга е.
Всеки цвят крещи да е начело.
"Керванът си върви, а псето лае."
Предизборно... Лъжливо... "Свято" дело!
© Валентин Йорданов Всички права запазени
ти винаги успяваш, в перото въплътил,
да пресъздаеш болни теми или болната любов
и чакаме със нетърпение всеки твой стих нов!
Поздравления, Вальо, харесах пак!