Събудих се отново друга,
в студена стая с прекършени от болката крила.
Събудих се с ограбена душа и разпиляна
на мънички парчета стъкълца, останали от кристална чаша,
в която преди часове отпивах любовта.
Събудих се и няма начин...
Деня обгърна ме със грижа и тъга.
Смрази сърцето ми, но продължих нататък.
Забравих за нощта.
Обля ме сива суета.
Поех по тъй познатата пътека,
докато часовника стрелките превъртя
и в небето блесна първата звезда.
Тогава се запали в мене дива светлина.
Бях отново аз не беше другата.
Зашумяха бури.
Преобърна се света за час.
Полетяха жупел и огньове...
Обгърна ме пламтяща страст.
Изгарях.
Макар да знаех, че на сутринта ще се събудя в грях.
© Алина Костова Всички права запазени