16.09.2023 г., 13:34 ч.

Събуждане 

  Поезия
97 0 0

на дъщеря ми

 

Когато те приспивам, аз се будя.

Очите ми проглеждат в тъмнината.

И за някакви минутки ми се струва,

че друг съм, и че друга е земята.

 

Олеква тежестта в гърдите.

Кръвта от ежедневието застояла,

връща се в сърцето и изпитвам

чувството, че то не е туптяло

 

до сега, когато те приспивам...

И си мисля: Колко непонятно?!

Колко въщност всичко е красиво!

А се будим, толкова за кратко...

© Кольо Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??