Хора без лица.
В кожуси на лисици.
Не протягат ръка.
Радват се на хорската мъка.
Завист на талази
бавно лази.
В две ръце -
ридаещо сърце -
на кръпки.
Побиват ледени тръпки,
а са безшумни моите стъпки.
Няма да разпукнат красивите пъпки
под дъжд от омраза.
Нима е зараза?
Ах, как мразя света!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени
"Умирайте в театър
без сцена,
без публика
и без осветление...
И не се раждайте никога вече." /От "Умирайте хора"/
Поздравление, Василке! Най-много ми хареса последният ти ред.
Истински и стойностен е. Защото светът е суета! /Черен Джак/