Сълза
Една сълза, по-тежка от куршум,
как мъжките ти скули набраздява!
И аз пришпорвам моя беден ум –
да видя ангел ли си или дявол:
какво те натъжава и усмихва,
къде нощува твоят скитащ ден...?
Сълзата ме усеща и застива.
Ревниво скрива тайните –
от мен.
© Елица Ангелова Всички права запазени