28.03.2017 г., 11:31 ч.

Сълзи за България 

  Поезия » Гражданска
390 1 0

Имаме прекрасна страна,

но нямаме държава.

За това всеки от нас,

с мъка в сърцето,

за чужбина заминава.

Родна стряха,

цветната градина,

тихо ще проплакват,

„На далеч замина.”

В чужда страна,

чужд хляб ще похапва.

На работа всеки ще го гони.

А вечер над старите снимки,

горчиви сълзи ще рони.

Родино свята, майчице мила,

жална, че те оставяме,

дано си ни простила.

© Лиляна Стаматова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??