9.07.2010 г., 19:42 ч.

Сън 

  Поезия » Любовна
595 0 6

Потъвам сред мечти унесена,

изпратила деня сама.

Очаквам те, че ти си моят сън,

при мен ще дойдеш, щом заспя.

 

Заспивам някак неочаквано,

и ето те, среднощен стих,

със устни блян, от мен измислени,

отпиваш от тъгата ми тъй тих.

 

Гласът ти - плътен спомен сутрешен,

попива в мен една сълза.

"Обичам те!" отеква в тъмното.

Треперя дълго във нощта.

 

Протягам пръсти  да докосна теб,

омайваща усмивка на лика,

но слънчев лъч пробяга в стаята,

събуди ме,  настъпил е денят.

© Искра Радева Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??