Сън
Да гоним с теб отиващо лято,
да посрещнем щъркели след зима!
Да оберем напролет всичко посято!
Да обичаме есен, ако има!
Под нощна луна търсихме щастие;
намирах го аз във твойте очи.
Споделяхме погледи, споделяхме страсти.
Плетяхме заедно любовни лъчи.
Прегърнати двама – без суета,
две слети тела разхождат се вън.
Остава само една – обща следа,
спомнена само във общия сън.
© Християн Всички права запазени