С рокля от коприна на глухарчета
и с воал от вятъра развян,
тръгвам след подхвърлените зарчета
на живота, още неживян.
По-красива от новородена е
пъпката бужурена любов.
Детелини тревен поглед свеждат,
люшнати от шепотния зов.
А дърветата се надпреварват
да редят зеления шпалир.
Сенките от зрялост се прошарват
и рисуват чувствен ювелир.
Но се спъва в нечие присъствие
моят смях, ухаещ на мечти.
Рокля от глухарче си откъсва
вятърът... Сълзата ми мълчи...
Аз повивам недоизживяната
обич в разтреперения страх.
Облакът надвиснал на раздялата
като птица Харпия видях.(1.)
1. Харпиите (" похитителки") са богини на
вихъра и смъртта в древногръцката митология, представяни като красиви крилати жени. Свързани са с мрака и разрушителната сила на вятъра.
© Мария Панайотова Всички права запазени
Наде, и на теб благодаря за коментара с дъх на магия! Радвате ме, приятели!