5.02.2008 г., 9:21 ч.  

Разпиляна обич 

  Поезия » Любовна
954 0 14

Търси ме недостъпна, невъзможна.

Търси ме чак до онзи сетен праг.

И в дните си, и в нощите тревожни

да ме намираш, да ме губиш пак.

 

Защото ме отмина многократно –

не ме позна сред пъстрите тълпи.

В мечтите си ме виждаше в безкрая,

където хоризонтът се топи.

 

Сега разбираш ли, че до безкрая

се стига само с мисъл? (Може би!)

Реалността е в обсег на ръката ти

и само в нея сбъдват се мечти.

 

Бях истина,  превърна ме в илюзия.

Все търсеше неземното далечно.

Любов ти носех, в пътя я изгубих,

когато ти ме спря. И ме отрече.

 

 

© Елица Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??