17.06.2014 г., 10:44 ч.  

Сърце от камък 

  Поезия » Друга
611 0 1

Сърцето ми било е уж скала,

тъй казват всички, без да знаят, 
че таз скала е просто варовик,
а не направена е тя от камък. 
И всяка капчица сълза,
дълбоко във скалата тя прониква
и като подпочвена вода, 
руши скалата изотвътре. 
А после, думите студени,
в лед превръщат таз вода, 
а скалата, пропуква се зловещо, 
в очакване на своята съдба. 
Съдба, тъй тежка и злочеста,
скалата знаеше това, 
че вятър ще разнася вечно, 
прашинките от нейната душа. 

© Деница Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??