9.04.2013 г., 21:33 ч.

Сърце в картонена кутийка 

  Поезия » Любовна
1196 0 3

... Не сме се обаче договаряли, 

при старите си вещи да слагаш сърцето ми... 

Забутах сърцето си в ъгъла, 

заврях го в кутийка една. 

Кашонче протъркано старо. 

И лепнах го с тиксо, 

да не бъде отваряна кутийката малка 

с безброй петна. 

Червени цветчета

бях нарисувала още от малка,

когато вярвах в любовта. 

Кутийката беше

от лъскави черни сандалки. 

 

Отдавна изхвърлих ги аз, но кутийката малка запазих.

И дом я направих за свойто сърце...

© Мони Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво! Много ми хареса!
  • 6 от мен.
  • Мони, всеки трябва да има дом, в който да се завърне, дом, в който се чувства защитен и сигурен. Често пъти този дом е миналото...за жалост.
    Пожелавам ти много щастие и нови хоризонти !
Предложения
: ??:??