5.06.2007 г., 0:28 ч.

Сърцето 

  Поезия
585 0 0
Сърцето ми е скитник,
Свил се в студа от мъка.
То си търси спътник
След цялата тази разлъка.

Сърцето ми е пълно с болка - 
Страда и стене.
Не върви в правилната посока.
Тъжи за тебе.

Сърцето ми зе теб е спомен -
Стар и изчезнал.
Сърцето ми носи товар огромен,
А ръка не си ми подал.

Сърцето ми е злато,
Потънало в мръсотия.
Тъй наивно и пряко,
А в боклука гние.

Сърцето ми, ръка протегнало към всеки,
В океана потъва.
Сърцето ми, добро вовеки,
Не може да изплува.

Сърцето ми е от лъжи зарито
Това го сполетя.
То е от болка покрито - 
Повече не може да лети.

Сърцето ми се крие в мрака
Болно, глухо и сляпо.
Сърцето ми широко любовта си чака,
Чака приятелско ято.

© Емануела Кацарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??