1.07.2021 г., 18:03 ч.  

Сърцето стиснала в юмруче... 

  Поезия » Пейзажна, Друга
243 2 7

Сърцето стиснала в юмруче,
по Млечен път върви, сред мрак,
Луната и набързо учи,
сама да се обича. Как?

 

Метеоритите разбиват,
лицето – кратери безброй.
За вятъра е некрасива –
намерил си е друга той.

 

Дори с воал да се забули,
от някой облак, закъснял,
прахосникът, пройдоха –  юли,
веднага всичко би видял.

 

Недрага  скита сред вълните,
солта душата ѝ браздѝ.
От нейните сълзици – скрити,
се раждат хиляди звезди.

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??