15.01.2008 г., 10:26 ч.

Състояние 

  Поезия » Философска
537 0 17

Състояние за мене типично,

на моменти перфектно критично,

овладявам го с музиката на сетивата,

приемам го и на него полагам главата.

 

Състояние, невзрачно обречено,

сили имам или нямам, не зная,

за бягащите сенки преплетени,

тъжно, волно, неволно нехая.

 

 

Състояние, затрептяло в сърцето,

обсебило душата ми сластно,

че самичка е вече премрежена

и вселенски заседнала в тясното.

 

 

А безкраят я вика и кани

на разговор - смислен, безсмислен,

при погледи тайно ласкани,

при въздишки, пропити от мисли.

 

 

Състояние, не черно и бяло,

цветно, двойствено огледало,

на очите ми лунно описани

и на мислите божествено орисани.

 

© Силвия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??