11.04.2021 г., 8:08 ч.  

Tайна 

  Поезия » Пейзажна, Друга
539 5 10

На капчици зората се разпръсна,
свенливо из тревата занаднича
и знае – с обич, рано, или късно,
от тук ще мине влюбено момиче.

 

Ще хукне смях, сред цъфналите клони,
едно гнездо грижовно ще го гушне
и славеева песен ще догони
на вятъра сърцето непослушно.

 

С лъчи разтваря люлякови пазви
пак слънце и се смее от небето,
дъгата моли, нищо да не казва,
Луната пита ли. О, не! Не бе то.

 

И хуква лудост, в изтънели вени,
любов се носи, сладка и омайна,
нощес Луната ще разпитва мене,
но в стих заключих пролетната тайна.

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??