На масата кристал
свещите догарят
пред него силует
неясна сянка, бял
тайните сами
вратите си отварят
Образите скъпи
преминали в отвъдното
излизат от светлинно зрънце
и мъчат се
с усмивка да стопят
онова "парченце", скръбното
Сянката изчезва
кристалът потъмнява
вратите се затварят
но моето сърце
нищо не забравя
февруари 2016 г.
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов Всички права запазени