21.10.2015 г., 18:25 ч.

Така ли ще изпратиш вечерта? 

  Поезия » Друга
430 3 6

Така ли ще изпратиш вечерта?

Душата ти е свита от тревога,

очите ти издават празнота,

ръцете ти увисват без посока...

Събуваш уморено всеки миг,

изтръгнат от тъгата на сърцето;

в пътеката от счупени мечти

раняват натрошените парчета...

Над вярата ти пада тъмнина!

В надеждата ти чопли стара рана!

Обзема те до дъно мисълта,

че вече няма смисъл от отбрана...

И в нищото остава да мълчиш...

Разтваря се у тебе тишината!

 

Но точно тук невидими лъчи

ще те проникнат чак до същината.

 

Ще се протегне Бащина ръка

и нова радост ще те обладае!

 

Сам Бог стои пред твоята врата

живота ти наново да извае!

 

 

© Руми Бакърджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??