20.07.2022 г., 20:17 ч.

Така ми се иска... 

  Поезия » Гражданска, Друга
226 4 10

Пеперудено нежна и мека, вечерта се разстла над земята.

По невидима лунна пътека слезе Бог и погали децата –

да пораснат добри и човечни, умни, смели, творци на живота

и лекарство за мир да намерят, да умрат семената на злото.

 

Тази вечер децата сънуват чуден сън за небесна поличба,

под клепачите морни изплуват чудеса, сякаш с пръчка магична

някой тайни извечни разкрива за познания, скрити дълбоко

и повяхват полетата сиви на коварство, злини и жестокост.

 

Тази вечер децата са кротки и усмихнати в свойте постели,

из Вселената правят разходка, Бог ги води по пътя умело.

Тази вечер вълшебство изприда и втъкава го в мислите детски –

този свят, от безумна корида, да превърнат в могъщо наследство.

 

© Nina Sarieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??