"Защо съм ви? - ръцете
ми са празни."
М. Николчина
Не нося даровете,
дето чакате.
Не съм влиятелна.
Не плача.
Посестрима съм
на немирен вятър
и на няколко приятели.
Не се страхувам
от въпроси.
Тръгвам си, когато искам.
Обич никога не прося.
Мога да прощавам
и да мисля.
© Иванка Гичева Всички права запазени