Усмивката ми - просто те плени!
Поглеждайки ме, в миг забравяш
за мъст, съмнения и тегоби,
душата си за щастие отваряш!
А тя уверено сече безкрая,
разделя сякаш с острие света
и сред разпръснатите късчета
дали ще разпознаеш
парченцето Вселена,
което ще ти подаря?!
Ще бъде малко и лъчисто,
поело много светлина и чар
и като синьото мънисто
ще пази те
от злоба, завист, изгасена жар...
© Nina Toshich Всички права запазени