8.11.2007 г., 15:42 ч.

Тази извивка 

  Поезия » Друга
948 0 9

Тази извивка уморена

на устните по ъглите.

Тази меланхолия в очите,

примесена с насмешка...

Защо ме плашат те,

актрисо моя, във оставка?

Хората ли бяха зли

или театърът – изкуство за нечестни?...

 

Но хайде, златокоса моя, Мелпомена,

да изиграеме сега самите себе си

в една добра пиеса на абсурда...

 

Така абсурдно е да се обича днес,

че възможно е това

единствено на сцена...

© Свилен Бинев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??