5.11.2011 г., 16:21 ч.

Тази обич 

  Поезия » Любовна
2423 0 31

Тази обич не беше измислица
или детски-наивна мечта...
Тази обич се случи наистина.
Появи се. Видя. Отлетя...

Тази обич нахлу като вихър.
Преживяното в миг разруши.
Тя не беше пристанище тихо,
нито лек за ранени души.

Тя обърна съдби и представи
и доверие с ревност оплете.
Тя не стъкна семейна жарава.
Не пося във градината цвете.

Тя вилня. После бавно утихна...
И пое през строшени стъкла.
Без следи...

                    Само няколко стиха
днес напомнят, че тук е била.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??