Те пищят още
Отпечатани на стената ми
Парченца изкуство
Мъртви като въглени
И студени като чувства
С очите си извикват зима
С ръцете си допират се до свят
Желаеш ли ги силно - ще ги има
Докато увехне третия им цвят
А аз заспивам
Сега
Потъвам
В леглото си
Няма да забравя
Какво направиха с живота ми
Утре ще ги отлепя
И в задния си двор
Ще ги запаля
Огънят ще се превърне в слънце
И с пушека ще бъдат залез
08.07.2008
© Десислав Илиев Всички права запазени