Полудели от вятъра лек
във вихрушки извиват се диви
малки късчета сняг и човек,
щом ги види, разбира - са живи.
Нямат пулс, но и той не им трябва
и така са красиви,
и прелестта, която ни грабва
ни нашепва без глас - те са живи.
Те не дишали - О, това не им пречи,
та нали са щастливи...
Вярвай, просто повярвай, човече -
Те са живи, са живи, са живи...
18.01.2003.
Георги Каменов
© Георги Каменов Всички права запазени
Белоснежната красота прави и нас щастливи.