26.11.2011 г., 15:21 ч.

Ти идваш - гол и бос 

  Поезия
1217 0 37

Ще те посрещна посред нощ пред бялата алея

и тихомълком ще сведа пред теб глава,

посърнала от мрак в тъгата си ще се засмея,

а в самотата ще се вгледат капки синева.

 

Ще дойдеш плах и в болката ще те погаля-

по устните, по скулите, по грапавия нос,

по острата брада набола, без да знаеш

и тъжно ще усетиш, че идваш гол и бос.

 

А аз ще те обгърна с топлина, за да не зъзнеш,

ще литна с птичи полет, силен като зов

и всичко ще ти дам преди да се обърнеш,

защото времето не стига за една любов.

© Николина Милева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??