17.12.2007 г., 14:51 ч.

Тихо 

  Поезия » Любовна
802 0 12
 

                  ТИХО

 

Тихо вълните плискат брега.

Чайките бели пищят във нощта.

Влюбени лодки изпъват платна.

Вятърът нощен вдига вълна.

 

Старият барба на вахта стои.

В мрака лулата само дими.

Спомен го връща в младите дни.

"Защо тя си тръгна? Така ме боли!

 

Плувахме с нея в нощния час.

Лунна пътека открихме пред нас.

Искаше огън - дадох и плам,

но си отиде, остави ме сам."

© Пол Франк Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??