17.09.2007 г., 11:55 ч.

Тихо покаяние 

  Поезия
886 0 36

По стиха на Jane_d(Деси Инджева) - „ Без милост”



На кръст от правила те приковавах,
разгулните ти мисли предугадих,
от чуждите посоки те събирах
и греховете в нищото изпратих.
Във тихо покаяние приучавах съвестта ти,
безпътен да се скита хаоса отпращах,
със капки кървави горях плътта ти,
накъсвах я с безумство и... я раждах.
Дарявах ти от всичкото, което
остатъчно вклини се... до последно,
пречистих те от болките ти парещи
и възкресих мечтите ти... неземно.
А дните ти превърнах в райски мигове,
оазиси в житейската пустиня,
със наш`та истина се гледаха очите ни
и с любовта, която в нас премина.

© Христо Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??