21.07.2019 г., 21:12 ч.

Тишина 

  Поезия » Друга
322 0 0

Душите ни са тъй самотни, 
а вътре празно, тишина! 
Пръснати са на парчета, 
като счупени стъкла!

 

Живот от нужди непотребни,
живот обвит в суета, 
Живота ни дарява Утро, 
но и го взема с вечерта!

 

Живеем да, но живи ли сме
щом в душите тишина,
а очите не проглеждат,
виждат всичко в тъмнина!

 

Не стой на онзи бряг самотен 
там е пусто, казаа тя! 
Не стой, не гледай в тишината
ще ти донесе тъга!

 

Излез, живей, граби живота
и без това е кратък той. 
Излез, движи се и създавай
Не гледай празно, там не стой!

 

Душите ни са тъй самотни,
а вътре празно, тишина! 
Не се погубвай там, самотник
тук те чака светлина!

© Иван Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??