Вятър силен, вятър иде.
С дъх на мухъл, свещи и камбана.
В празни църкви, тайни одаички
Пелена се спуска
влага очертана.
Всичко дето беше,
вече ще го няма.
Само ще остане тоя силен вятър,
да ечи в съня ни, да разказва в песен,
за език, отрязана една камбана.
© Димитър Атанасов Всички права запазени