14.06.2023 г., 6:26 ч.  

Точката на интереса 

  Поезия » Свободен стих
263 0 0

Точката на интереса

 

Точката на интереса щом загубиш

В хаоса се движиш ти.

Целенасоченост без интерес няма.

Защо животните са жизнерадостни - интерес миг всеки ги владее.

Гледа, гледа и стреми се.

 

Загубили сме по пътя нещо - нов интерес ни се ражда.

До животните по-близо са жените.

Да ги гледа мъжа е винаги целта техна.

Погледът на света околен жадуват животните!

 

Да ядат и да ги гледат.

Това е интересът главен.

На интереса точката жизнедаряваща

Губи човекът.

Смята, че смисъл няма да стреми се.

 

Изследването на живота подробностите - 

Потребност основна е за него.

Отклонил се е в безсмислието той.

Има обаче дух Небесен.

Успехът твой е интересът негов!

 

Да се служи на Него, Орелът да успява в задачите свои, това от теб зависи.

Можеш да направиш нещо - направи го - .

Да чистиш пътеките свои можеш ли?

Мога - действай тогава!

 

Спори ли Слънцето с облаците - не!

Облаците и Хорс на Орела небесен служат.

Хорс и облаците също зависят от човека.

От човека божествен, от човека с точката на интереса.

 

Интересът негов е - на воина небесен да служи.

Войнът небесен на Акбадедея - духът (индиански) Велик на небето - се само подчинява!

Стани магнит и с полето си магнитно, интерес създавай.

Да живеят всички трябва свежо, бодро.

 

Боговете имат интерес - с интереса техен да се живее трябва.

Боговете имат интерес единствен - да се движи безпрепятствено Орелът.

Щастие е на интереса удовлетворението.

Щом проблеми имаш интерес ще имаш.

 

Къде е тогава проблемът

Да нямаш светлина, път и интерес?

Отказал си се някога ти да гледаш-правиш нещо.

Гледай, гледай - гледай тези, които интерес имат.

 

Слушай на живота песните.

Съгласи се там, където по-рано не съгласявал си се.

Всяка енергия използвай, 

Време всяко!

Пей, танцувай, действай.

 

Велес, Лесничея - те за пътеките природни грижат се.

Защо - за да има откъде да мине Лъвът небесен, когато дойде на земята.

Орел и лъв, мечка, човек и бог е той.

От пътеките твои зависи интересът - там някъде се намира точката изгубена!

Токата на интереса

 

Да има човек дух независим-бодър от съществата спътници зависи.

Не сам е той - те са тук и там.

Не забравяй, че има същества невидими!

Заминалите в Нав хора - тук са и са живи!

 

За помощници извикай ги - и действай, докато светлина и сили имаш!

 

Слава на Велес! На Лесничея слава!

За Род, Акбададея - Духа велик небесен се трудят те.

За Орлите, лъвовете негови.

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??