Точката на интереса
Точката на интереса щом загубиш
В хаоса се движиш ти.
Целенасоченост без интерес няма.
Защо животните са жизнерадостни - интерес миг всеки ги владее.
Гледа, гледа и стреми се.
Загубили сме по пътя нещо - нов интерес ни се ражда.
До животните по-близо са жените.
Да ги гледа мъжа е винаги целта техна.
Погледът на света околен жадуват животните!
Да ядат и да ги гледат.
Това е интересът главен.
На интереса точката жизнедаряваща
Губи човекът.
Смята, че смисъл няма да стреми се.
Изследването на живота подробностите -
Потребност основна е за него.
Отклонил се е в безсмислието той.
Има обаче дух Небесен.
Успехът твой е интересът негов!
Да се служи на Него, Орелът да успява в задачите свои, това от теб зависи.
Можеш да направиш нещо - направи го - .
Да чистиш пътеките свои можеш ли?
Мога - действай тогава!
Спори ли Слънцето с облаците - не!
Облаците и Хорс на Орела небесен служат.
Хорс и облаците също зависят от човека.
От човека божествен, от човека с точката на интереса.
Интересът негов е - на воина небесен да служи.
Войнът небесен на Акбадедея - духът (индиански) Велик на небето - се само подчинява!
Стани магнит и с полето си магнитно, интерес създавай.
Да живеят всички трябва свежо, бодро.
Боговете имат интерес - с интереса техен да се живее трябва.
Боговете имат интерес единствен - да се движи безпрепятствено Орелът.
Щастие е на интереса удовлетворението.
Щом проблеми имаш интерес ще имаш.
Къде е тогава проблемът
Да нямаш светлина, път и интерес?
Отказал си се някога ти да гледаш-правиш нещо.
Гледай, гледай - гледай тези, които интерес имат.
Слушай на живота песните.
Съгласи се там, където по-рано не съгласявал си се.
Всяка енергия използвай,
Време всяко!
Пей, танцувай, действай.
Велес, Лесничея - те за пътеките природни грижат се.
Защо - за да има откъде да мине Лъвът небесен, когато дойде на земята.
Орел и лъв, мечка, човек и бог е той.
От пътеките твои зависи интересът - там някъде се намира точката изгубена!
Токата на интереса
Да има човек дух независим-бодър от съществата спътници зависи.
Не сам е той - те са тук и там.
Не забравяй, че има същества невидими!
Заминалите в Нав хора - тук са и са живи!
За помощници извикай ги - и действай, докато светлина и сили имаш!
Слава на Велес! На Лесничея слава!
За Род, Акбададея - Духа велик небесен се трудят те.
За Орлите, лъвовете негови.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов All rights reserved.