17.09.2020 г., 5:35 ч.

Тогава виж 

  Поезия » Гражданска
464 0 0

                                            Пак започна се една

                                            също като на война.

                                            Партиите, станали на крак,

                                            на членовете дават знак

                                  

                                            да тръгнат сред народа кат месии,

                                            обещания да поднасят на тепсия,

                                            във вярност нему да се вричат,

                                            светло бъдеще да му предричат,

                        

                                            докато омаяния народ

                                            за една  даде си вот,

                                            даде в ръцете й властта,

                                            утоли желанията и страстта.

                     

                                            Тогава виж - релакс по гръб,

                                            по трапезите - чук и сръб,

                                            в събранието - от време на време,

                                            за народа - кой ли му дреме? 

                                            

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??