10.09.2017 г., 0:26 ч.

Той 

  Поезия » Любовна
548 1 7

Той отново е там и се търси. 
Погалете косата му кротко. 
На брега ще остане до съмнало, 
ще преглъща сълзите си с водка. 

 

Ще брои песъчинки по кея, 
като клоун въртящ се във кръг, 
а щурчета край него ще пеят
тъжна песен за Млечния път. 

 

Ще я търси доде'  я намери. 
Тя е някъде там и го чака, 
но звезда ли е или комета, 
или кораб минаващ през мрака. 

 

...а е жаден за пълна победа 
и готов да се влачи до нея, 
да плете от косите си мрежа
и да вдъхва последна надежда.

 

Той отново е сам. Не говори. 
Вик изтръгнат самО от сърцето 
цепи въздуха, с чайките спори, 
но... отново е сам. И се моли... 

© Анета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??