12.02.2018 г., 16:33 ч.  

Той е там 

  Поезия
733 5 8

Той не пише любовни писма
и не праща цветя с куриери,
не ме хваща дори за ръка
и стрелките случайно са спрели

във мига, в който само с очи
го обливам със мисли горещи;
не разбирам, когато мълчи
ще ли той ме покани на среща.

И какво, че навънка вали,
а в душата за лято се стягам!
Той е там, в онзи ъгъл стои,
безприсъствено, в мрака на стаята. 

© Павлина Гатева Всички права запазени

Публикувано във

 

e-lit.info 01.11.2012

 

Алманах нова българска литература; поезия 2018, Буквите, с.242

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??