13.01.2011 г., 13:40 ч.

Tост за времето 

  Поезия » Любовна
663 0 11

Как препускахме в диви усои
със нозе като жарки крила,
а под нас премаляла, земята
ни прикриваше с тънка мъгла.
Как летяхме от желания, свили
на простора най-синьото в шепи
и с залепнали длани и устни
прекосявахме пустини и степи.
Как крадяхме от времето мигове
толкова скъпи, че нямат цена.
Пеперуди ли бяхме политнали,
че припърхваше в стон любовта.
А очите... очите ни, мили...
жадни пиеха сочен нектар,
най-красивите думи бездумни
си прошепваха във замяна за дар.
Ако можеше пак да се върне
това време при нас, поне като гост,
и в онези, що бяхме, да ни превърне,
ще му вдигна най-дългия тост...

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??