24.02.2017 г., 15:40 ч.  

Това е любовта 

  Поезия » Любовна
2247 11 23

Любовно ми е. Светло, синьо, нежно...

По кожата ми лази пролетта,

погалва ме със вятърна небрежност –

подлъгвам се в ищаха да цъфтя...

Подлъгвам се да искам да обичам –

на макс, на екс – със порива на луд...

И ставам беззащитна – точен прицел,

отстреляйте зова ми недочут.

Отстреляйте, но първо ме дочуйте:

Сега, когато лумва пролетта,

обувките окаляни събуйте

и пристъпете смело в любовта!

Тя, любовта, наистина, секрет е!

И малко провокира на инат.

Но е незабравима, извинете!

И най-неповторима в този свят.

Обичайте се! Нищо, че е трудно

Най-истински са трудните неща,

най-истинската нощ е нощ разбудна...

А  гука ли – това е любовта.

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??