28.11.2011 г., 22:49 ч.

Този свят е толкова различен 

  Поезия » Гражданска
721 0 21

Този свят е толкова различен
от света, във младост споделен!
И дали, че силно съм обичал
в делника красив и подреден,

хаосът на мене не приляга,
залъкът ми сух е и горчи.
Будят ме с Азис и Лейди Гага
и замазват моите очи...

И навярно вече намалявам
темпото размерно на вървеж,
потен, на баир се запъхтявам
и в косите ми белее скреж.

„Изоставаш!” – казва ми небрежно
днес съседът, яхнал „Ягуар”,
избръмчава, косо ме поглежда
как подпирам стария дувар.

Не затуй, че трупат се години –
нося си ги с чест, не ми тежат;
не че зреят в пустошта малини,
а пък плодовете не берат,

а че днес крадат апартаменти
и убиват, без да се свенят.
Управляващи крадци и менти
доразграбват моя свиден свят.

Как след туй да кажа, че обичам
този див разбойнически ред?
Аз от тях оставам си различен

и по съвест с век съм по-напред.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??