13.06.2020 г., 20:49 ч.  

Тралала 

  Поезия » Друга
761 6 6

Животът ми е книга - неподвързана,
изписана с мечти и чудеса.
Когато моят капнал  ден - от бързане,
разтвори я -заспива на часа.

 

А в сънищата чакат го русалките,
и с Малък принц, брои, брои овце,
а с Питър Пан завинаги е малкото,
момченце и се смее от сърце.

 

Жената в мен е вещица, крилата е,
отлита при вълшебникът от Оз.
След лупинги и рисково премятане,
поставя делникът си под въпрос.

 

И просто й е мъчно - за сухарите,
намръщени, зад потни очила.
Не се брои, не се брои, от старите,
какво, че шепнат тихо : "Тра  -ла -ла"!

 

Задръжте си изтърканите истини,
сложете си ги в рамка при това.
Щом имам книга, с листи непрелистени
и  в нея пише само любовта.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А непукизмът - най-полезния.
  • Любовта е най-красивият бунт на душата!
  • Музиката докрай, очилата, само те си знаят къде са...И тра-ла-а....Хубав ден да имате, приятели!
  • Ей, страхотна Тра-ла-ла сии ☀️☀️
  • За всеки тралалала си има тралалайки!
  • Те, сухарите, са по- тра- ла- ла , и от скука одумват наляво и надясно! Сякаш никога не са чели книгата за любовта! А за стихове могат само да мечтаят!
Предложения
: ??:??