29.04.2020 г., 10:15 ч.

Траурна суета. 

  Поезия » Любовна, Философска
777 1 2

По рамките на този стих ще прочетеш, 

(ужасен избор в тия траурни агенции) 

че в злато и сребро да се умре, 

е всъщност комплексирана претенция. 

И фалшът на изпращане защо е? 

Туй бляскаво и стряскащото в мрака ми. 

Дървото и пръстта ще са покоят, 

а лъскава жалейка ще разплаква. 

И знам, че ще опиташ да копаеш. 

Недей, че вероятно ще се върна. 

Тогава този свят ще ме познае. 

А ти ще осъзнаеш, че си смъртна... 

Недей, защото пак ще се разминем! 

Тъй грохнали, до смърт и безразличие... 

Един Поет, когато се спомѝне - 

живее та макар, некрологичен... 

 

Стихопат 

Danny Diester. 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??