21.01.2020 г., 8:04 ч.

Тринайсет коне и един забравен герой 

  Поезия » Друга
289 2 3

Той живя. Поживя си добре.
Свят видя и дечица направи.
Завеща им тринайсет коне,
портмоне, броеница и крави.

На мегдана поведе хоро...
Тя пристàна! Жена си намери.
Поделиха си малко легло
и роди се синът им Валери.

През години на болка и студ,
през глада на епоха свирепа
съхрани ги човешкият труд –
като вяра, сломила вертепи.

Раздели ги кавга за пари –
те, парите, са кривото чудо!
Те от хора създават слуги.
Слепотата ги води до лудост.

Тъй могъщи са тези пари,
доубиват света изоставен.
На вратата на къщата бди
некролог на героя забравен.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??