Триптих- Любов
1.
Измислих те, създадох те от нищо,
а после ореол дори ти сложих -
тъй себе си открих, осмислих и разнищих:
във диалог със образа ти сложен!...
2.
Годините венчават с безразличие
в душите ни таежите неясни,
но Онова, което сме обичали:
все тъй си е и умно, и прекрасно!...
3.
... А някога ще разберем ли всъщност
причината за страшната зараза,
която Любовта превръща:
ф-фатално лесно във Омраза!...
Някога в годините
© Коста Качев Всички права запазени