15.05.2009 г., 6:42 ч.

Тромава и грозновата 

  Поезия » Друга
902 0 4

Тя беше тромава и грозновата.

За всички беше непозната.

Тя беше мрачна, страховита,

кожата ú - в нея впита.

 

Вървеше все с наведена глава,

а мачкаха я, мачкаха!

Отгоре стотици стояха,

тя ги мъкнеше без стон – не беше плаха.

 

Очите ú – дълбоки.

Ръцете – страховити.

А устните пресъхнали и свити.

 

Сълзи не ронеше, дори не мълвеше.

Човеците гледаше и просто мълчеше,

а те се смееха на външността ú.

Обиждаха, правеха душата – прах.

 

Тя беше тромава и грозновата,

но по-човек от тях.

© Без Име Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??