18.08.2005 г., 19:48 ч.

Тропика 

  Поезия
829 0 2
Тропика - духовният
на рака и козирога, с дъждовете и джунглите,
тропика на авантюрите и Черната магия
и змий прехапали опашките, с биволски пътеки
и тигрови очи плющящи по листата.
Тропика под Венерения хълм и извора
на черната Жена - Нарцис,
със сините очи на златни точици,
под горящата къпина от кадифе,
напомняща летаргичен паяк,
изпаднал в астматичен пристъп,
в омайната мараня на телесният опиум,
разпадащ се бавно на милиард термити,
запъплили из недокоснатото,
тропикът на настръхналите стебла
извили се в любовен въдзел,
където катурнатата капка пот
е излезла от коритото си
разрушителна река.

Той се разкри когато срещнахме погледи.

© Стефан Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви. )))
  • Тропическа еуфория, която е неудържима като мисъл
    и за това така изблика върху листа е толкова обаятелен
    Харесвам умението ти да пресъздаваш
    абстрактно и образно ...

    Страхотно е Стеф
Предложения
: ??:??