3.07.2023 г., 8:14 ч.

Тропоска с едър бод 

  Поезия » Любовна
236 3 8

ТРОПОСКА С ЕДЪР БОД

 

Ти може да не вярваш в тишината,

но тя е толкова красноречива –

обичам те и вън е още лято,

еленова луна рида облива.

 

В нощта, която със мастило звездно

ще пише първите си тъжни рими,

постой до мен – навярно за последно,

защото знам, че тръгваш си, любими.

 

След стъпките ти врана ще изграчи

и ще разкъса струните небесни,

които бранеха довчера здрача

от твоите очи да не изчезне.

 

Талазите от теменужен прилив

земята ненаситно ще погълне.

Дано узнае колко бях щастлива,

преди да стане тъмно и безмълвно.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??